Voor wie is coaching bedoeld?

Heel simpel gezegd: coaching is er voor iedereen! Jong en oud, man of vrouw. Bekijk hieronder uitgebreid wat wij voor jou, je partner of kinderen kunnen betekenen.

Volwassenen

De combinatie werk-privé is niet altijd gemakkelijk, we willen een goede werknemer zijn, een goede partner, een goede ouder en daarnaast willen we een fijn sociaal leven, maar wat is nou eigenlijk goed? Ben jij gevoelig voor de mening van andere? Doe jij wat die ander van jouw verwacht of maak je je eigen keuzes?

We worstelen vaker met de balans tussen al deze zaken, of misschien heb jij wel last van een burn-out, angststoornis, depressie, PTSS, AD(H)D, ASS, LVB, HSP of een chronische ziekte…

Coaching is een fijne methode om te werken aan al jouw issues. Je wordt weer een gelukkiger mens!

Bij relatie-vragen en problematiek bied Hartenkeuze ook de mogelijkheid om te kiezen voor duo-sessies, samen met je partner. Op deze manier werken jullie samen aan de issues, waardoor bewustwording, nieuwe ontwikkelingen, verbetering van de communicatie en onderlinge verhoudingen bij jullie beide ontstaan.

Kind & jeugd

Hartenkeuze biedt coaching aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 6 t/m 21 jaar.

Wordt je kind gepest, heeft het last van (faal)angst, een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen etc.

Of is er sprake van complexere problemen zoals leer- en gedragsproblematiek, sociaal- emotionele problematiek, hechtingsproblematiek, AD(H)D, ASS, LVB, HSP…?? Voor al deze zaken kan je bij Hartenkeuze terecht.

Door middel van coaching krijg je kind een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, staat het steviger in de schoenen en leert het omgaan met emoties en angsten. Je kind wordt weer gelukkiger!

Als een kind gecoacht wordt, gebeurd het regelmatig dat er een sessie volgt met 1 of meerdere gezinsleden.

Voorbeeld:
Een kind word gecoacht, het leert omgaan met de emoties en deze eerder te herkennen. Het kind ontwikkeld zich, maar de rest van het gezin ontwikkeld niet direct mee, zij ‘hangen’ vaak nog in het oude gedrag, dit kan frustraties en nieuwe botsingen teweeg brengen. Door een ouder-kind sessie of gezinssessie te doen, is een ieder zich weer bewust van de nieuwe ontwikkelingen en verbeteren de communicatie en verhoudingen onderling.

Bedrijven

Een team bestaat uit een groep mensen met ieder hun eigen waardevolle inbreng. Idealiter zet iedereen in op elkaars specialiteiten, dat vraagt om bewustzijn van de kwaliteiten en beperkingen van jezelf en van het team, zodat de samenwerking optimaal benut kan worden.

Verschillen tussen collega’s kunnen groot zijn. Iedereen heeft andere visies, kwaliteiten en beperkingen. Als de druk oploopt, komen karakterverschillen naar voren. De één wordt expressiever terwijl de ander zichzelf juist afsluit. Hoe kan iemand zichzelf zijn en tegelijkertijd een teamspeler blijven? Wanneer geef je de verantwoording aan de groep en wanneer hou je het bij jezelf?

De ene collega heeft ruimte nodig en zal daarom een ander ook ruimte geven, terwijl de andere collega misschien juist behoefte heeft aan nabijheid en ondersteuning. De kwaliteiten van een ander kunnen worden ingezet op gebieden waarin je zelf niet gespecialiseerd bent. Zo wordt het team optimaal dienstbaar voor het product, de dienst en de klant.

Coaching geeft je de ruimte om te experimenteren en daar ontstaan mooie inzichten, zowel voor een leidinggevende, een werknemer, als een heel team. Als individu en als team kun je kiezen hoe jullie samen gaan werken en hoe jullie bedrijfscultuur wordt. Open communicatie, elkaar de ruimte geven, verantwoordelijkheid geven en nemen zorgen er uiteindelijk voor dat ieders specialiteit optimaal benut kan worden.