Vraag & antwoord

Ik ben bang voor honden en/of paarden, wat nu?

Fysieke en emotionele veiligheid van mens en dier staan voorop tijdens de sessies. Coaching met behulp van honden of paarden gaat niet over de vraag hoe om te gaan met deze dieren en ook niet over paardrijden. De focus ligt op het ontwikkelingsproces van de mens en niet op het trainen van het dier. Er wordt gewerkt met wat zich op dat moment voordoet, en dat kan ook angst zijn. Angst is iets wat iedereen kent en regelmatig in zijn of haar leven ervaart. Het kan daarom interessant zijn om te onderzoeken wat de angst precies met jou doet: wat je doet als je angst ervaart of bang bent, en welke keuzes jij dan maakt. Welke rol speelt angst in jouw leven? Hartenkeuze nodigt je graag uit om in een veilige omgeving je angst te onderzoeken, zodat het je meer inzichten geeft. Is dit toch een te grote stap? Hartenkeuze biedt ook andere vormen van coaching aan bijvoorbeeld: Natuurcoaching zonder dieren, Tafel-coaching of online coaching. Kies dat gene wat het beste past, voor het beste resultaat.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Coaching is maatwerk, dus dit is helemaal afhankelijk van de coachvraag en zal tijdens de intake uitvoerig besproken worden. Gemiddeld genomen heb je aan 4-6 face-to-face sessies voldoende om tot nieuwe inzichten en resultaten te komen.

Wat is de coachingsmonitor?

De Coaching Monitor is een door NOBCO ontwikkeld evaluatie- instrument. Met de Coaching Monitor krijgen coaches, coachees en opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten. De innovatieve Coaching Monitor biedt meer zekerheid aan inkopers van coaching dat de kwaliteit van een coach en het rendement van een coachtraject inzichtelijk maakt.

De Coaching Monitor maakt de effectiviteit van individuele coachtrajecten zichtbaar. Ook helpt de Coaching Monitor bij onderzoek naar coaching.

Wat zijn de voordelen van het coachen met dieren?

Bij het coachen met dieren komen er bij de coachee stoffen vrij in de hersenen zoals het hormoon Oxytocine. Lees hier meer over de voordelen van “het gelukshormoon”