Waarom natuurcoaching?

De natuur heeft een enorme toegevoegde waarde. Zeker als het gaat om te herstellen van stress. De natuur werkt rustgevend, je kunt je beter concentreren en het versterkt je immuunsysteem. Doordat je beweegt zullen processen sneller in gang worden gezet. Waar je psychisch en mentaal vastloopt, komt het in de natuur letterlijk weer in beweging.

Bewezen is dat kijken naar de natuur al rustgevend is, zorgt voor ontspanning en dus bevorderlijk is voor je gezondheid.

Er word niet gecoacht OVER de natuur, maar MET de natuur. Metaforen en symbolen uit de natuur verhelderen het inzicht in een situatie, waardoor je makkelijker tot bewustwording, het maken van eigen keuzes en herstel komt.

Bij voorkeur word er tijdens de sessies ook gewerkt met een hond, de hond neemt dan voor het grootste gedeelte de rol van coach op zich.

Waarom honden?

Honden reageren, vanuit hun instinct, op je intenties en je lichaamstaal. Ze nemen als het ware tegelijkertijd je ‘binnen- en buitenkant’ waar, vaak word het (onbewuste) gedrag of de emoties gespiegeld. Een hond heeft geen verborgen agenda, reageert primair, in het moment en geeft eerlijke feedback. Coachen met honden brengt je in contact met de essentie van jezelf, zodat je kunt groeien en je beste zelf kunt zijn.

Natuurcoaching | Grafisch ontwerp | Hartenkeuze

Alle coachingsvormen

Natuurcoaching

Paardencoaching

Tafelcoaching

Online coaching